2012. július 4., szerda

Élet mese

"Két magzat beszélget, avagy a hívő és a szkeptikus igazsága... Egy várandós anya két gyermeket hord a méhében. Az egyik egy "kis hívő", a másik egy "kis szkeptikus".
A "szkeptikus" azt kérdezi: - Te hiszel a születés utáni életben?
- Hát persze - mondja a "kis hívő". - Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk arra, ami ott kint vár bennünket
-Hülyeség - mondja a "szkeptikus". - Ez nem igaz. Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?
 - Pillanatnyilag még nem tudom - mondja a kis "hivő"- de biztos sokkal világosabb, mint itt bent Lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkkal fogunk menni
 - Nonszensz, lehetetlen - mondja a "szkeptikus". - Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal ? Micsoda hülyeség Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne. Itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a szülés után, hiszen ez a zsinór már így is túl rövid
- Hát persze, hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni - mindja a kis "hívő".
 - Sosem fog működni - véli a kis "szkeptikus". - Még soha senki nem tért vissza a születés után Születés után vége az egésznek Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra.
 - Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet - mondja a kis "hívő" -, de azt tudom, hogy találkozni fogun fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk
 - Anya ? Te hiszel az anyában? Hol van? - kérdi a kis "szkeptikus".
 - Itt van körülöttünk, mi benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem is léteznénk - válaszolja a kis "hívő".
- Mire a kis "szkeptikus": - Soha nem láttam még semmilyen anyát Nincs is ilyen.
A kis "hívő" elgondolkozik egy pillanatra. - Néha amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, ahogyan énekel, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat - Majd halkan hozzáteszi: - Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik."

                                                                                        forrás: lovaseva.blog.hu

"Keressék az Urat, ha ugyan kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikünktől sem: Mert Ő benne élünk, mozgunk és vagyunk. "  
                                    /Apostolok cselekedetei 17:27-28/




 

1 megjegyzés:

  1. Valami hasonló lehet a valóság is. Itt éldegélünk a földön, és nem is sejtjük, milyen dolgokat készített nekünk Isten. Csak arra tekintünk, ami körülöttünk van, hogy "burokban" vagyunk, és "köldökzsinóron" keresztül kapjuk a táplálékot.
    "Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek." (1 Kor. 2:9)

    VálaszTörlés

Eredeti háttér | Orion köd | Világító torony | V.torony 2 | V.torony 3 | V.torony 4